1359
Attribute Type Value
input object[eZSimplifiedXMLInput] Object
>input_xml string 'FOLYTATÓDNAK A MÉSZÁRLÁSOK, FOLYTATÓDNAK A TILTAKOZÁSOK! Gyere el és tiltakozz te is velünk 2012. június 9-én délután 14 órakor Budapesten, a Deák téren! Mint bizonyára hallottatok róla, az idei foci UEFA EB-t Ukrajnában és Lengyelországban rendezik. Az Ukrán hatóságok az odalátogató turisták szeme elől egy felháborító megoldással kívánják eltüntetni az utcán élő gazdátlan kutyákat és macskákat! Sok esetben élve égetik el őket mobil krematóriumokban.'
>aliased_type boolean false
>aliased_handler object[eZSimplifiedXMLInput] Object
>edit_template_name string 'ezxmltext'
>information_template_name string 'ezxmltext'
output object[eZXHTMLXMLOutput] Object
>output_text string '

FOLYTATÓDNAK A MÉSZÁRLÁSOK, FOLYTATÓDNAK A TILTAKOZÁSOK!  Gyere el és tiltakozz te is velünk 2012. június 9-én délután 14 órakor Budapesten, a Deák téren ! Mint bizonyára hallottatok róla, az idei foci UEFA EB-t Ukrajnában és Lengyelországban rendezik. Az Ukrán hatóságok az odalátogató turisták szeme elől egy felháborító megoldással kívánják eltüntetni az utcán élő gazdátlan kutyákat és macskákat! Sok esetben élve égetik el őket mobil krematóriumokban.

'
>aliased_type boolean false
>aliased_handler object[eZSimplifiedXMLInput] Object
>view_template_name string 'ezxmltext'
pdf_output object[eZPDFXMLOutput] Object
>output_text string ' FOLYTATÓDNAKAMÉSZÁRLÁSOK,FOLYTATÓDNAKATILTAKOZÁSOK! Gyereeléstiltakozzteisvelünk2012.június9-éndélután14órakorBudapesten,aDeáktéren!Mintbizonyárahallottatokróla,azideifociUEFAEB-tUkrajnábanésLengyelországbanrendezik.AzUkránhatóságokazodalátogatóturistákszemeelőlegyfelháborítómegoldássalkívánjákeltüntetniazutcánélőgazdátlankutyákatésmacskákat!Sokesetbenélveégetikelőketmobilkrematóriumokban. '
>aliased_type string 'ezpdf'
>aliased_handler object[eZSimplifiedXMLInput] Object
>view_template_name string 'ezxmltext'
xml_data string '
FOLYTATÓDNAK A MÉSZÁRLÁSOK, FOLYTATÓDNAK A TILTAKOZÁSOK! Gyere el és tiltakozz te is velünk 2012. június 9-én délután 14 órakor Budapesten, a Deák téren! Mint bizonyára hallottatok róla, az idei foci UEFA EB-t Ukrajnában és Lengyelországban rendezik. Az Ukrán hatóságok az odalátogató turisták szeme elől egy felháborító megoldással kívánják eltüntetni az utcán élő gazdátlan kutyákat és macskákat! Sok esetben élve égetik el őket mobil krematóriumokban.
'
is_empty boolean false

Kezdőlap / Magazin / Állat-és természetvédelem / Felvonulás az ukrajnai állatkínzások ellen

Keresés

A hét kérdése

Te részt veszel a Föld órája akcióban?

Felvonulás az ukrajnai állatkínzások ellen

Felvonulás az ukrajnai állatkínzások ellen

FOLYTATÓDNAK A MÉSZÁRLÁSOK, FOLYTATÓDNAK A TILTAKOZÁSOK!  Gyere el és tiltakozz te is velünk 2012. június 9-én délután 14 órakor Budapesten, a Deák téren ! Mint bizonyára hallottatok róla, az idei foci UEFA EB-t Ukrajnában és Lengyelországban rendezik. Az Ukrán hatóságok az odalátogató turisták szeme elől egy felháborító megoldással kívánják eltüntetni az utcán élő gazdátlan kutyákat és macskákat! Sok esetben élve égetik el őket mobil krematóriumokban.

 A videó megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk! Állatmészárlás Ukrajnában – VIDEÓ: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GbJPWMB8MJs

2012. június 9-én délután 14 órakor Budapesten, a Deák téren az Országos Állatvédőrség is tiltakozik az ukrajnai események miatt.  Ezen kívül demonstrációnkkal fel kívánjuk hívni a figyelmet a hazai állatkínzásokra is, főképp, hogy a törvényben lehetőséget adó letöltendő börtönbüntetések helyett csak pénzbírságot szabnak ki a bíróságok! A demonstrációra kérjük piros pólóban gyere, a bal csuklódra pedig köss fehér szalagot, így meg tudjuk majd ismerni egymást. A felvonulás az Erzsébet hídon ér majd véget, ahol mindenki a vízbe dobja azt a fehér virágot, amit magával hoz, ezzel is megerősítve tiltakozásunk.

large
Attribute Type Value
url string 'var/ezwebin_site/storage/images/media/images/boycott/5977-1-hun-HU/boycott_large.jpg'
dirpath string 'var/ezwebin_site/storage/images/media/images/boycott/5977-1-hun-HU'
filename string 'boycott_large.jpg'
suffix string 'jpg'
basename string 'boycott'
alternative_text string ''
name string 'large'
sub_type boolean false
timestamp integer 1705340989
alias_key string '3448122496'
mime_type string 'image/jpeg'
override_mime_type boolean false
info boolean false
width integer 360
height integer 237
is_valid boolean true
is_new boolean false
full_path string 'var/ezwebin_site/storage/images/media/images/boycott/5977-1-hun-HU/boycott_large.jpg'
original_filename string 'boycott.jpg'
text string ''
filesize integer 27406
boycott

HALOMRA ÖLIK A KUTYÁKAT UKRAJNÁBAN A FOCI EB MIATT  (Forrás: Állatvilág.net) Az természetes dolognak számít, hogy ha valamelyik ország megkapja a lehetőséget egy magas színvonalú nemzetközi esemény megrendezésére, igyekszik a lehető legjobb arcát mutatni a külföldi vendégeknek. Az azonban már korántsem természetes, hogy ezért állatok ezreit mészárolják le, mint ahogy teszi ezt Ukrajna. Ukrajna és Lengyelország rendezi a 2012-es foci Eb-t – A 2012-es a 14. labdarúgó-Európa-bajnokság lesz, összesen tíz ország nyújtott be pályázatot a rendezési jogért. Horvátország és Magyarország (együtt), Lengyelország és Ukrajna (együtt), Oroszország, Görögország, Olaszország, Törökország, Románia és általános meglepetésre Azerbajdzsán is ringbe szállt az Eb megrendezéséért. Végül az UEFA-hoz csak hét pályázat került, Oroszország, Románia és Azerbajdzsán kiszállt a versenyből. A végső döntést 2007-ben hozták meg, miszerint Lengyelország és Ukrajna közösen rendezheti meg a bajnokságot. Az eseményre 2012. június 8. és július 1. között kerül majd sor. Ahogy az lenni szokott, egyszerre több városban lesznek mérkőzések, Lengyelországban Varsó, Gdańsk, Poznań, Wrocław, Ukrajnában pedig Kijev, Harkov, Doneck és Lviv városa rendez meccseket.

Az Eb kezdetére természetesen mindkét ország szeretné a lehető legjobb „formába” hozni magát, hiszen rengeteg külföldi delegáció érkezik majd mind Lengyelországba, mind Ukrajnába. Egy ilyen horderejű esemény általában jótékony hatással szokott lenni egy-egy városra: sok régi, romos épületet újíthatnak fel ilyenkor, illetve jobban odafigyelnek a köztisztaságra és a közbiztonságra is. Nemcsak pozitívumokkal jár azonban a rendezett városképre való törekvés, legalábbis a jelek szerint Ukrajnában semmiképp. Ott ugyanis régóta igen komoly problémát jelentenek a kóbor kutyák, különösen Kijevben, így az ukrán hatóságok elrendelték a kóbor állatok begyűjtését, ami sajnos nem éppen humánus módszerekkel történik.

Terjed a hír a neten – Az interneten megjelent horrorisztikus látványt nyújt fotók és videók tanúsága szerint szerencsétlen négylábúak igencsak megsínylik, hogy Ukrajna a jobbik arcát szeretné a világ felé mutatni a jövő évi bajnokság alatt. A fotókon és videókon kegyetlenül lemészárolt, vérben úszó kutyatetemek láthatók. A képek és videók miatt elindított vizsgálatok segítségével megállapították, hogy a kóbor állatok még véletlenül sem menhelyekre kerülnek, hogy aztán új gazdit keressenek nekik. Többségüket egyszerűen lelövik vagy megmérgezik, testrészeiket pedig állítólag hasznosítják is: bundájukból kucsma és kabát, csontjaikból állati takarmány készül az állatvédők állítása szerint. Változást ígértek, de semmi sem történt – Az ujsag.allatvedo.net cikke szerint a kutyák lemészárlásával kapcsolatos bizonyítékokat német állatvédő szakértők tárták fel. A tények egyenes sokkolták az állat- és focirajongókat. A kijevi vezetés korábban azt ígérte, hogy véget vetnek ennek a vérengzésnek, Judith Pein, a PETA nevű állatvédő szervezet németországi csoportjának munkatársa szerint azonban ez megmaradt ígéretnek.

A helyzetet ráadásul tovább súlyosbítja, hogy az egyik városban, Donyeckben még pénzt is adnak az embereknek minden egyes befogott kutya után, így az állatok összegyűjtése és megölése igen jövedelmező üzletágnak számít manapság a szomszédos országban. Mindezek fényében nem valószínű, hogy bármi változás is történik. Válogatás nélkül végzik ki az ebeket – Judith Pein azt is elmondta, hogy a „menhelyeken” dolgozó emberek azt állították, hogy csak az öreg és beteg kutyákkal végeztek, de bizonyítékok vannak rá, hogy kölykök is voltak a szerencsétlen sorsú ebek között. Kiemelte, hogy különösen felháborító az a tény, hogy mindezt az ukránok ráadásul „a foci nevében” teszik. Mindemellett magának Ukrajnának sem tesz jót a kipattant botrány, ugyanis a netes terjedésnek köszönhetően már több millióan szereztek tudomást róla, hogy mi történik az országban. Mindezek fényében talán nem lenne meglepő, ha a 2012-es foci Eb-t a kutyagyilkosságokkal azonosítanák.

Hozzászólások