1128
Attribute Type Value

Kezdőlap / Magazin / Állat-és természetvédelem

Keresés

A hét kérdése

Te részt veszel a Föld órája akcióban?

Állat-és természetvédelem

Állatmenhely segítés

Te is sokat tehetsz  azért, hogy számuk csökkenjen, sorsuk jobbra forduljon, s az emberi közömbösség, butaság, kegyetlenség után megtapasztalhassák az emberi jóságot is. Akkor is, ha éppen nem tudsz befogadni kóbor állatot.

Kihalás szélén a szibériai tigris

Állománya világszerte csak néhány száz egyedből áll, lényegesen több szibériai tigris él ma fogságban, mint szabadon . Nem csak bundájukért, de ékszernek való karmaikért, illetve tévesen gyógyhatásúnak vélt csontjaikért és bajuszukért is előszeretettel vadásszák.

Miért fontos, hogy újrahasználható, környezetbarát táskával járjunk bevásárolni?

A tények:

  • Egy műanyag szatyrot átlagosan 20 percig használunk
  • Egy hagyományos szatyor lebomlási ideje 300-400 év
  • Az évente elhasznált műanyag zacskók száma kb. 500 billió és 1 trillió (milliárdszor milliárd) közöttire rúg

Már kevesebb mint 800 hegyi gorilla él a Földön, ezért fontos minden egyed védelme

A hegyi gorillák  (Gorilla beringei beringei) a kihalás szélén élő állatok, a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös listáján a „kritikusan veszélyeztetett fajok” között tartják nyilván őket. Az orvvadászat, az élve elfogás és az élőhelyük csökkenése veszélyezteti a faj fennmaradását.

Te is tehetsz valamit élőhelyük megőrzése érdekében, régi, nem használt mobiltelefonod újrahasznosításával! Nézd meg Jane Goodall üzenetét!

A WWF idén ünnepli 50. születésnapját

A WWF idén ünnepli 50. születésnapját, a WWF Magyarország csapata pedig már 20 éve küzd a hazai természetvédelemért. Ebből az alkalomból fogadjátok szeretettel születésnapi kisfilmjüket .