1126
Attribute Type Value

Kezdőlap / Magazin / Aktualitások, aktuális programok

Keresés

A hét kérdése

Te részt veszel a Föld órája akcióban?

Aktualitások, aktuális programok

Állat- és természetvédelemhez kapcsolódó aktuális programok, cikkek, leírások.

Föld órája 2012

A WWF Föld Órája március 31-én 20.30-kor veszi kezdetét , immár hatodik alkalommal. Csatlakozz és tudj meg többet a világ legnagyobb önkéntes környezetvédelmi eseményéről!

Ebadó

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény módosítása lehetővé tette, hogy az önkormányzatok a jövőben ebadót vessenek ki. A harapós kutyák után 20 ezer forintot is fizethetnek gazdáik. Az ivartalanított, örökbefogadott és őshonos magyar fajták után nem szedhető adó.

Állatok Karácsonya

Válassz magadnak karácsonyi kedvencet, és ajándékozd meg!  Akkor is örömet tudsz neki okozni, ha épp nem tudod befogadni. Karácsony a Noé Állatotthon Alapítvány szervezésében.

Halloween az Állatkertekben (okt. 29-től nov. 6-ig)

Már az állatok is megtartják az idei Halloween-t. Az ország több állatkertje is szervez programokat, ahol még közelebb kerülhetsz olyan állatokhoz, amikkel egyébként nem találkoznál. Sőt, most akár ajándékot is vihetsz nekik!

Előadás az Akadémián - 2011. november 10.

Előadók: Csépe Valéria  pszichológus, Kosztolányi György  genetikus, Csányi Vilmos  etológus. Három neves akadémikus előadását hallgathatjuk meg november 10-én 16 órakor az Akadémia dísztermében. Az előadás címe Biológiai és társas viszonyok kamaszkorban . Ennek keretében szó lesz a kamaszkor genetikai, pszichológiai és etológiai változásairól.

Daruünnep a Hortobágyon - 2011. október 22.

A daru  a Hortobágyi Nemzeti Park jelképe és egyben az egyik legféltettebb természeti értékünk . A daruvonulás az ősz legvonzóbb természeti eseménye a Hortobágyon.

Téli madáretetés

Tippek madáretető készítéshez. Mivel etessünk? Az etetés nagy könnyebbséget és biztonságot jelent a környék madarainak, különösen az itatással és a mesterséges odúkkal együtt, de csak akkor, ha az etetést folyamatosan, egész télen végezzük.

Whiskas Nemzetközi Macskakiállítás és Doromboló nap

Whiskas Nemzetközi Macskakiállítás és Doromboló nap lesz Budapesten a Lurdy házban október 8-án és 9-én , ahol szebbnél szebb állatokat tekinthetnek meg a látogatók.

Október 4.-e az Állatok Világnapja

Az Állatok világnapját minden évben október 4-én , Ferenc napján ünnepeljük. Ez a nap tisztelgés Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körül vesz minket, legyen az élő vagy élettelen. Már életében legendák születtek az állatoknak szóló prédikációiról, az állatokkal való beszélgetéseiről. Programajánló október 9.-ig.