1128
Attribute Type Value

Kezdőlap / Magazin / Állat-és természetvédelem

Keresés

A hét kérdése

Te részt veszel a Föld órája akcióban?

Állat-és természetvédelem

Újra legális a rinocéroszszarv kereskedelem a Dél-Afrikai köztársaságban

Johannesburg-ban eltörölték a rinocérosz szarv kereskedelmi tilalmát a Dél-Afrikai Köztársaság területén belül. Az export még mindig tiltott!

Neked csak egy kattintás, de neki az életet jelentheti

Kedves Természetbolondok! Megalakult az oldalunk állatbarát közössége a Facebookon!

Keverék kutya szépségverseny

Nem mindig igazán szépek, nem tökéletesek, de szinte mindig imádnivalóak. Heti kiemelt versenyzőnk: Riki.
Törött lábbal adták le Őt az Illatos útra...

Felvonulás az ukrajnai állatkínzások ellen

FOLYTATÓDNAK A MÉSZÁRLÁSOK, FOLYTATÓDNAK A TILTAKOZÁSOK!  Gyere el és tiltakozz te is velünk 2012. június 9-én délután 14 órakor Budapesten, a Deák téren ! Mint bizonyára hallottatok róla, az idei foci UEFA EB-t Ukrajnában és Lengyelországban rendezik. Az Ukrán hatóságok az odalátogató turisták szeme elől egy felháborító megoldással kívánják eltüntetni az utcán élő gazdátlan kutyákat és macskákat! Sok esetben élve égetik el őket mobil krematóriumokban.

A jegesmedvék a globális felmelegedés fő áldozatai lehetnek

Ha a jégtakaró olvadása ilyen mértékben folytatódik 2030-ra már csak emlék lesz az Északi sarki jégtakaró. Az eddigi legmagasabb olvadási értékek felét az elmúlt 10 évben mérték.

Állatmenhely segítés

Te is sokat tehetsz  azért, hogy számuk csökkenjen, sorsuk jobbra forduljon, s az emberi közömbösség, butaság, kegyetlenség után megtapasztalhassák az emberi jóságot is. Akkor is, ha éppen nem tudsz befogadni kóbor állatot.

Kihalás szélén a szibériai tigris

Állománya világszerte csak néhány száz egyedből áll, lényegesen több szibériai tigris él ma fogságban, mint szabadon . Nem csak bundájukért, de ékszernek való karmaikért, illetve tévesen gyógyhatásúnak vélt csontjaikért és bajuszukért is előszeretettel vadásszák.

Miért fontos, hogy újrahasználható, környezetbarát táskával járjunk bevásárolni?

A tények:

  • Egy műanyag szatyrot átlagosan 20 percig használunk
  • Egy hagyományos szatyor lebomlási ideje 300-400 év
  • Az évente elhasznált műanyag zacskók száma kb. 500 billió és 1 trillió (milliárdszor milliárd) közöttire rúg

Már kevesebb mint 800 hegyi gorilla él a Földön, ezért fontos minden egyed védelme

A hegyi gorillák  (Gorilla beringei beringei) a kihalás szélén élő állatok, a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös listáján a „kritikusan veszélyeztetett fajok” között tartják nyilván őket. Az orvvadászat, az élve elfogás és az élőhelyük csökkenése veszélyezteti a faj fennmaradását.

Te is tehetsz valamit élőhelyük megőrzése érdekében, régi, nem használt mobiltelefonod újrahasznosításával! Nézd meg Jane Goodall üzenetét!

A WWF idén ünnepli 50. születésnapját

A WWF idén ünnepli 50. születésnapját, a WWF Magyarország csapata pedig már 20 éve küzd a hazai természetvédelemért. Ebből az alkalomból fogadjátok szeretettel születésnapi kisfilmjüket .